Освежено 22:40:07
Недела, 20 Април 2014

Раководителот на Центарот за вработување на Град Скопје Слободанка Алексовска, согласно оперативните насоки и упатства за имплементација на Опетративниот План за 2013 година превзема конкретни активности во вид на организирани промотивни настани и презентации на сите активни мерки и програми за вработување и подготовка за вработување кои беа донесени од Владата.

dani

Предвидените мерки и програма во оперативниот план се наменети како за невработените, така и за работодавачите.

Настаните се реализираа во период од 11 февруари годинава и сеуште се во тек, а во соработка со 15 општини вклучувајќи го и град Скопје, се потпишаа Меморандуми за меѓусебна соработка.

Градот Скопје покажа особена подршка за реализација на овие средби и помагање на локалната заедница во намалување на невработеноста во Скопје, со приближување на можностите кон граѓаните.

За прв пат грѓаните на Градот Скопје можеа на терен да слушнат за новите активности донесени од страна на Владата кои се во корист и интерес на граѓаните.

Целта на ваквите активности беше да се овозможи транспарентен пристап кон сите заинтересирани страни, преку непосредни информации, размена на идеи, искуства, запознавање со активностите на АВРМ – Центарот за вработување на град Скопје, но и можност да се одговори на разни прашања на присутните учесници на презентациите преку отворена дискусија.

Општините покажаа сериозен интерес за ваков вид на соработка, а секако и присутните учесници.

Воедно, стручната служба за поддршка за услуги за вработување, при Центарот за вработување на град Скопје, превзеде и директни активности на терен, преку посета на фирми и работодавачи, со цел да се информираат граѓаните за можностите и разните услуги на Центарот, кои работодавачите може да ги искористат, информации за активните мерки и програми во кои може да се вклучат и слично.

Сите активности беа презентирани од страна на Раководителот на Центарот за вработување на град Скопје М-р Слободанка Алексовска.

vlado-janevski-300x250
asseco-see-300x250
caffetin-menstrual-300x250-mk

Избор на уредникот

Започна изградбата германската фабрика „Marquardt GmbH” во Велес

News image

Денес започнаа градежните работи за изградба на фабриката на германската компанија „Ma...

ФОТО: Новиот парк за деца со посебни потреби во Ѓорче, вистинска среќа за малиот Јане

News image

Петгодишниот Јане Велковски сега има место каде да се лула и да игра кошарка иако е во...

Филип- Македонецот со челична волја чиј сон се исполнува

News image

Филип Михајловски ги сплоти хуманите луѓе во Македонија. Со право ќе го наречеме херој...

  • 24 часа
  • 7 дена
  • 30 дена