Освежено 13:22:55
Среда, 17 Септември 2014
Вести денес: 73

Вести

denisa160

Се уште никој не знае што се случило со 23 годишната Дениса Маркоска од Прилеп која исчезна од бродот на кој работела две години.

pesevski-rsmm160

Реализацијата на секундарната мрежа е во тек, за скопскиот регион двете компании кои се пријавија на тендерот за гасификација на главниот град и околината, Аксо Енерџи од Турција и Конкордија од Итали ...

tome-nenovski160

Големината и структурата на буџетот за 2015 година на некој начин е резултат на остварувањата на економијата во изминатиот период од оваа година и она што се очекува да се оствари во текот на идната годи ...

4070

Продолжува педесетгодишната традиција од кампањата „Да ги заштитиме децата во сообраќајот“. Оваа година покрај во училиштата истата ќе се спроведува и во детските градинки се со цел значењето на соо ...

rekonstrukcijaaa160

Министерството за транспорт и врски соопштува дека во тек е јавниот повик за реконструкција и надградба на 10,1 км од автопатната делница од Смоквица до Гевгелија.

Zoran-Djorlev160

Кон кампањата „Почитувај ги правила, почитувај го животот“, која ја спроведува Владата во насока на зголемување на безбедноста во сообраќајот секојдневно се приклучуваат разни институции, но и позна ...

sonk.jpg160

Регионалниот одбор на СОНК од Охрид реши – нема да биде дел од штрајкот што го закажа СОНК. Одлуката е донесена бидејќи нема вистинска причина за штрајк, вели претседателот на охридскиот огранок на СОН ...

40777zoran-stavreskii500

Над 28.000 граѓани до сега се пријавиле за отпис на долговите. Според министерот за финансии Зоран Ставрески, овој проект се одвива одлично.

nova-rbs-407

Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, Здружението на авто-школи и возачи инструктори, како и самите инструктори се вклучуваат во кампањата на Владата за подигнување на јавната ...

medikal

Премиерот Никола Груевски и членовите на владината делегација вчера во турскиот град Анкара остварија работна вечера со сопствениците и менаџментот на компанијата „Истем Медикал“.